Cadrele didactice din Târgu Mureş, Valea Largă şi Şăulia trebuie să restituie tichetele cadou

tichete cadou.jpgPeste 2.540 de angajaţi în învăţământ din Târgu Mureş, Valea Largă şi Şăulia de Câmpie trebuie să restituie sumele primite sub formă de tichete-cadou, potrivit raportului Curţii de Conturi, care consideră că sumele nu au fost date legal. Liderul Sindicatului ‘Spiru Haret’ Mureş, Ioan Săcărea, acesta a arătat, miercuri, că tichetele cadou s-au putut acorda conform Legii 193/2006 şi HG 1337/2006, iar prin negocieri, la nivel local, s-a ajuns la un număr mai mare sau mai mic de tichete care pot fi primite de personalul din învăţământ din diferite localităţi ale judeţului.

”După doi ani, vine Curtea de Conturi în control şi cere, prin procesul-verbal încheiat la Şăulia şi Valea Largă, recuperarea acestor sume. Sigur că demersurile pe care le-am făcut, inclusiv la nivelul Prefecturii, ne dau doar o singură posibilitate, aceea de a intra în instanţă, pe baza procesului-verbal încheiat, ceea ce vom şi face în continuare, să nu ieşim din termen. Vom încerca ca acel drept pe care l-au câştigat oamenii să rămână. Sper ca lucrurile să revină la normal şi dacă va trebui ca prin hotărâri judecătoreşti să menţinem sau să recâştigăm acest drept, o vom face”, a arătat Săcărea.

Acesta a arătat că la nivelul municipiului Târgu Mureş se derulează deja un astfel de control de la Curtea de Conturi, iar aici este vorba de o sumă care se ridică la 1,3 milioane de lei, în sensul că 2.500 de oameni au primit de trei ori tichete în valoare de 150 de lei.

”Această recuperare, doar în urma procesului-verbal va trebui să se întâmple, dar va trebui noi să alergăm mai repede, să facem întâmpinare, imediat ce se va încheia procesul-verbal vom acţiona în instanţă, pentru a bloca această recuperare a sumelor” a declarat Săcărea. De deciziile Curţii de Conturi vor fi afectaţi 2.500 de angajaţi din învăţământ din Târgu Mureş, care trebuie să restituie câte 450 de lei, 20 de la Valea Largă, care trebuie să restituie câte 1.000 de lei şi alţi 20 de la Şăulia de Câmpie, care trebuie să restituie câte 600 de lei.


Ioan Săcărea a arătat că în planul Curţii de Conturi Mureş sunt cuprinse în acest an controale la 34 de primării pentru atribuirea tichetelor cadou şi că în acest fel se va crea o gravă discriminarea faţă de angajaţii din învăţământ din aceste unităţi administrative, comparativ cu cei din restul de 64 de unităţi administrativ-teritoriale care nu vor fi controlate şi care nu vor fi nevoiţi să restituie sumele primite ca tichete-cadou.AGERPRES