Elevi şi liceeni din 10 judeţe îşi testează la “Cuza” cunoştinţele de chimie

Peste 1000 de elevi din clasele V-XII se vor întrece sâmbătă, 17 aprilie 2010, într-un concurs organizat de Facultatea de Chimie a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”.

Aflat la cea de-a doua ediţie, Concursul de Chimie “Magda Petrovanu” reuneşte 647 de elevi de gimanziu şi 472 de liceeni de la şcoli şi licee din Bacău, Botoşani, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iasi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea.

Concursul de Chimie va consta într-o probă scrisă tip grilă cu o durată de 1,5 ore (ciclul gimnazial), respectiv 3 ore (ciclul liceal). Probleme vor începe la ora 10.15.

Premierea va avea loc în aceeaşi zi, la ora13.30 pentru elevii de liceu, respectiv 14.30 pentru elevii de gimnaziu, premiile constând în materiale promoţionale oferite de facultate. Premianţii probelor de la clasa a XII-a (premiile I, II, III şi menţiune) vor fi declaraţi admişi la concursul de admitere la Facultatea de Chimie şi, în primul semestru, vor beneficia de bursă de studii. De asemenea, pentru elevii din clasa a XII-a, nota obţinută la acest concurs poate fi folosită în locul mediei de concurs.

Mai multe detalii despre concurs pot fi găsite la adresa de internet http://www.chem.uaic.ro/ro/concurs.