Salariile profesorilor în timpul vacanţei de vară sunt în atenţia autorităţilor tulcene

Autorităţile judeţului Tulcea sunt preocupate de plata salariilor profesorilor pentru perioada în care aceştia sunt în vacanţă.

Subprefectul judeţului Tulcea, Laura Petrescu, a declarat luni că, până în prezent, pe marginea temei au avut loc discuţii între reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, în atenţia acestora fiind şi lefurile profesorilor din trimestrul al doilea al acestui an.

“Până în momentul de faţă, DGFP a primit raportări privind sumele necesare pe trimestrul al doilea şi pe perioada verii pentru plata salariilor profesorilor, iar, pentru evitarea unor neconcordanţe, vor avea loc discuţii în continuare între DGFP şi ISJ”, a afirmat subprefectul Laura Petrescu. Potrivit acesteia, până la finele acestei săptămâni, conducerea ISJ se va întâlni cu liderii de sindicat din învăţământ pentru a se stabili modul de plată a salariilor.

“Pentru evitarea unor inechităţi trebuie stabilită o modalitate de plată a lefurilor profesorilor pe perioada verii, după încheierea unui acord urmând să existe o practică unitară de acordare a salariilor în judeţ”, a menţionat subprefectul Laura Petrescu. În martie, profesorii tulceni au protestat din cauză că salariile pentru luna februarie au fost acordate cu întârziere, cadrele didactice semnalând posibilitatea ca situaţia să se repete şi în următoarea perioadă, inclusiv în timpul vacanţei de vară. AGERPRES