Ministerul Educaţiei a stabilit o procedură de lucru pentru desfăşurarea activităţilor şcolare pe 22 aprilie

badea_oana.jpgMinisterul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a transmis miercuri o notă inspectoratelor şcolare judeţene în care sunt precizate măsurile pe care trebuie să le ia conducerile unităţilor de învăţământ privind desfăşurarea activităţii în condiţiile grevei generale de o zi.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, directorii unităţilor de învăţământ vor lua act de decizia cadrelor didactice din unitatea respectivă de a-şi exercita dreptul legal la grevă şi, în funcţie de aceste decizii, vor stabili orarul elevilor pentru ziua de joi.

Totodată, cadrele didactice care nu sunt în grevă îşi vor desfăşura activitatea în conformitate cu programul stabilit împreună cu directorii şcolilor. Conducerea unităţilor de învăţământ şi cadrele didactice care nu sunt în grevă au obligaţia de a asigura siguranţa preşcolarilor şi a elevilor, acordând o atenţie sporită preşcolarilor şi elevilor de vârstă mică, iar directorii unităţilor de învăţământ vor asigura comunicarea permanentă cu elevii şi părinţii pentru a-i informa în timp util cu privire la modul de desfăşurare a activităţii didactice în data de 22 aprilie.


“Pentru cadrele didactice care nu au aderat la mişcarea de protest, directorii şcolilor au obligaţia de a le asigura posibilitatea desfăşurării activităţii aşa cum era prevăzută în orarul şcolii. Pe de altă parte, dacă întreg corpul profesoral decide să participe la greva generală, directorul unităţii are obligaţia să ia în calcul siguranţa elevilor care vin la şcoală. Cu precădere vorbim despre preşcolari şi de şcolarii mici, în sensul că se asigură un program care să nu pericliteze sau să pună în dificultate aceste categorii de elevi. Greva generală nu înseamnă că punem lacătul pe şcoli”, a declarat secretarul de stat în MECTS, Oana Badea.

Referitor la proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de Bacalaureat, programată pentru ziua de joi, secretarul de stat a spus că aceasta nu va fi afectată de greva profesorilor. “Precizăm că în ziua de 22 aprilie, 750 din 856 de centre de Bacalaureat îşi desfăşoară activitatea absolut normal, fapt care ne arată că o parte din cadrele didactice au acceptat să desfăşoare activitate normală, ceea ce înseamnă că se desfăşoară activitate şcolară”, a spus Oana Badea. AGERPRES