Daniel Funeriu afirmă că ar putea reduce posturi din Ministerul Educaţiei

funeriudaniel.jpgMinistrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu a declarat, miercuri, într-o emisiune televizată că va reorganiza şi că ar putea reduce posturi din ministerul pe care îl conduce, începând cu săptămâna viitoare. Astfel, a argumentat ministrul Funeriu, aparatul va fi pregătit pentru a aplica noua lege a educaţiei despre care şi-a manifestat speranţa de a fi adoptată cât mai repede.

“Voi reorganiza ministerul, sper, săptămâna viitoare astfel încât aparatul să fie pregătit pentru aplica noua lege care sper să fie adoptată cât mai repede. Cred că voi mai reduce posturi din personalul ministerului. Am găsit în minister oameni extrem de devotaţi. Există oameni extrem de dedicaţi foarte buni şi o întreagă maşinărie care nu face altceva decât să se autoîntreţină”, a spus demnitarul.

El a afirmat că, în urma acordului cu FMI, s-a propus blocarea posturilor, manifestându-şi speranţa de a debloca cât mai repede posturile în învăţământul universitar “cel puţin” cele de asistent universitar. @Bursele vor fi corectate cu inflaţia, sper. Sunt foarte multe lucruri de rezolvat şi trebuie să simplificăm lucrurile. Voi avea ‘toleranţă zero’ faţă de impostura universitară şi faţă de birocraţie. Nu este cea mai fericită conjunctură să conduci destinele educaţiei acum. În ceea ce priveşte Legea educaţiei, cred că ar fi trebuit să luăm în seamă mai mult părerile studenţilor”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Referindu-se la greva cadrelor didactice, care a fost anunţată pentru joi, 22 aprilie, ministrul a spus că şi-ar fi dorit să “nu se atenteze” la această probă de bacalaureat întrucât aceast examen este unul foarte important pentru elevi, examen pentru care aceştia se pregătesc un an de zile şi care reprezintă ceva special. AGERPRES