Proiectul legii educaţiei a primit avizul CES

Consiliul Economic şi Social (CES) a dat, joi, aviz favorabil cu 20 de voturi pentru şi opt împotrivă, proiectului legii educaţiei naţionale elaborat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, aprobat de Guvern în şedinţa din 12 aprilie 2010.

Potrivit unui comunicat de presă al MECTS transmis, vineri, AGERPRES, în aceeaşi şedinţă CES a acordat aviz negativ proiectului legii educaţiei depus de către grupul de parlamentar PSD, care a fost respins cu 20 de voturi împotrivă, şapte voturi pentru şi o abţinere.

Consiliul Economic şi Social este un organ consultativ al Parlamentului şi Guvernului în domeniile de specialitate stabilite prin legea sa de organizare şi funcţionare. Consiliul Economic şi Social are rol consultativ în stabilirea strategiilor şi politicilor economice şi sociale, în aplanarea stărilor conflictuale la nivel de ramură sau la nivel naţional apărute între partenerii sociali, precum şi în realizarea, promovarea şi dezvoltarea dialogului social şi a solidarităţii sociale. AGERPRES