Senatorul Dumitru Oprea cere ca normele profesorilor de liceu să fie corelate cu cele din universităţi

oprea_dumitru.jpgSenatorul PDL Dumitru Oprea propune corelarea sistemului de normare a activităţii profesorilor din învăţământul preuniversitar cu cel din domeniul universitar.

Într-o declaraţie politică, susţinută în plenul Senatului, Dumitru Oprea s-a referit la problema numărului mare de ore de clasă cu care sunt suprasolicitaţi şcolarii. Domnia sa atrage atenţia asupra faptului că o reformă în această privinţă este privită cu scepticism de dascăli, de teamă să nu piardă din drepturile salariale.

Dumitru Oprea consideră că “soluţia potrivită ar fi diminuarea normelor didactice ale profesorilor undeva la 12 ore efectuate în clasă, pe un sistem similar unui lector din mediul universitar, păstrându-se drepturile băneşti actuale. Diferenţa de ore se va regăsi tot în norma didactică, dar destinate altor activităţi conexe procesului de predare, cum ar fi sistemul after-school sau coordonarea proiectelor elevilor.”

Senatorul ieşean consideră că “procesul educaţional ar deveni, astfel, cu mult mai atractiv pentru beneficiarii lui, iar sistemul ar căpăta aerul proaspăt al modernităţii”.