Cursuri reluate la unităţile de învăţământ din Lupeni

Elevii din municipiul Lupeni se vor prezenta, joi, la cursuri, unităţile de învăţământ la care învaţă urmând să fie racordate, din nou, la reţeaua de alimentare cu apă potabilă, după două zile în care trei şcoli generale şi un liceu nu au avut apă.

Situaţia de tensiune existentă între Primăria Lupeni, distribuitorul de apă Apa Serv SA şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara a fost dezamorsată, miercuri, în urma intervenţiei prefectului judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, acesta mediind o discuţie între autorităţile locale şi compania de apă.

În urma negocierilor, Primăria Lupeni şi-a luat angajamentul că va plăti datoria de 450.000 de lei la facturile restante de apă, unele vechi din anul 2004. ‘Este important ca cei peste 2800 de elevi şi cadrele didactice să nu sufere din cauza unor ambiţii personale, având în vedere faptul că în iunie urmează examenele de bacalaureat, iar întreruperea cursurilor poate influenţa în mod negativ viaţa şi parcursul unui elev. Solicit şi pe această cale reprezentanţilor administraţiei publice locale seriozitate în activitate şi respect pentru oameni şi lege’, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi.


Prefectul s-a deplasat, miercuri, la Lupeni unde ar fi trebuit să se întâlnească cu membrii Consiliului Local. Deoarece consilierii locali nu au fost convocaţi la şedinţă cu prefectul, acesta a luat decizia să medieze discuţiile între primarul oraşului Lupeni, Cornel Rezmeriţă, inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Dumitra Ştefan, şi directorul companiei de apă, Ionică Andrei. În urma acestei întâlniri, primarul oraşului a promis că va semna un angajament de plată a facturilor de apă pentru şcolile din localitate.


”Primarul municipiului Lupeni a condiţionat începerea plăţilor restante de menţinerea celor cinci unităţi de învăţământ, faţă de trei cât a stabilit Inspectoratul Şcolar Judeţean prin programul de reorganizare a reţelei şcolare în judeţ. La insistenţele prefectului judeţului Hunedoara situaţia a fost deblocată, primarul municipiului Lupeni promiţând semnarea în cursul zilei de joi a unui angajament de plată către SC Apa Serv SA.”, a informat Prefectura Hunedoara. AGERPRES