ISJ Covasna consideră că elevii nu trebuie să sufere din cauza grevei dascălilor

kerestely_irma.jpgConducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna consideră că elevii nu trebuie să aibă de suferit din cauza grevei generale a dascălilor anunţată pentru data de 31 mai.

Potrivit inspectorului general al ISJ Covasna, Irma Keresztely, fiecare cadru didactic are libertatea de a participa la proteste şi acţiuni revendicative, însă apreciază că ar trebui să dea dovadă de înţelegere faţă de elevi, pentru ca aceştia să nu aibă de suferit.

În acest context, Irma Keresztely consideră îndreptăţit protestul mai multor elevi din judeţul Covasna care au declanşat miercuri o grevă japoneză împotriva intenţiei dascălilor de a intra în grevă generală pe timp nelimitat. Elevii sunt îngrijoraţi că nu li se va încheia situaţia şcolară, că nu vor putea susţine examenele şi că, eventual, vor trebui să repete anul de învăţământ.

“Sperăm că profesorii se vor răzgândi şi vor renunţa la grevă, pentru că pe noi, elevii, ne afectează foarte mult. Noi suntem prinşi la mijloc şi nu avem nicio vină pentru ce se întâmplă în ţară”, a declarat preşedintele executiv al Colegiului elevilor din Liceul teologic reformat din Sfântu Gheorghe, Reka Benko, potrivit căreia la greva japoneză de miercuri au participat circa 500 de elevi din mai multe şcoli, inclusiv din oraşele Covasna şi Baraolt. Unii profesori au încercat să îi liniştească pe elevi, spunându-le că mai devreme sau mai târziu li se vor încheia mediile şi că nu vor trebui să repete anul şcolar.


“Noi am încercat să îi liniştim că până la urmă se vor găsi soluţii, în sensul că, mai devreme sau mai târziu, bănuim noi, anul se va încheia, chiar dacă greva va dura şi va afecta cel mai mult examenele. În principiu, noi cam avem notele, deja suntem la final de an. Deci eu, personal, le-am spus că poate în toamnă situaţia se va rezolva. Nu va trebui în niciun caz să vină să repete anul. Aşa considerăm noi. Şi moral pentru ei este dacă trei sferturi din an a fost realizat să aibă puţin mai târziu situaţia la învăţătură încheiată”, a declarat pentru AGERPRES o profesoară de Limba română din municipiul Sfântu Gheorghe care a dorit să îşi păstreze anonimatul. AGERPRES