Proiecte cu finanţare europeană lansate de Inspectoratul Şcolar Vâlcea

ene gabriela.jpgDouă proiecte în valoare de peste 3,5 milioane de lei, cu finanţare europeană, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, au fost lansate joi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.

“Proiectul ‘Şcoala viitorului’ are ca scop îmbunătăţirea nivelului de educaţie din judeţul Vâlcea, în perspectiva pregătirii elevilor pentru o societate şi o economie bazate pe cunoaştere, prin ameliorarea decalajului existent între elevii proveniţi din medii sociale diferite”, a precizat insectorul general al ISJ, prof. Gabriela Ene.

Acest proiect permite facilitarea accesului la informaţie şi la mijloacele moderne de învăţare în domeniul matematicii şi ştiinţelor exacte a unui număr de 500 de elevi din Vâlcea, în perspectiva pregătirii pentru o societate şi o economie bazate pe cunoaştere. Valoarea acestui proiect este de 1.811.595 lei, are o durată de implementare de 24 de luni, cuprinde 500 elevi, dintre care 260 orientaţi spre matematică şi 240 spre domeniul fizicii sau al chimiei.


“Cel de-al doilea proiect lansat astăzi (joi – n.r) este unul bazat pe consiliere şi orientare şcolară. Prin acest ne propunem creşterea cu 70% a gradului de informare în scopul orientării şcolare a elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a şi a familiilor acestora, dezvoltarea serviciilor de informare, consiliere şi orientare şcolară în şcolile gimnaziale din judeţul Vâlcea, prin crearea unei reţele, formarea a 140 de consilieri educativi, instruirea a 450 de diriginţi şi consilierea unui număr de 8.445 elevi din ciclul gimnazial şi a părinţilor acestora”, a declarat Gabriela Ene.


Un alt aspect îl reprezintă facilitarea dobândirii de informaţii în scopul orientării şi consilierii şcolare în 140 de şcoli din judeţul Vâlcea, prin elaborarea unui ghid de bune practici, prin folosirea tehnologiilor informatice şi a internetului. Acest proiect are o valoare de 1.733.492 lei şi o durată de implementare de 24 de luni. AGERPRES