56% din personalul din învăţământul din Bistriţa-Năsăud este în grevă

muresan mihai.jpgUn procent de 56% dintre angajaţii din învăţământul bistriţean a fost în grevă luni, deşi peste 80% dintre membrii de sindicat afiliaţi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au semnat pentru grevă generală.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Mihai Mureşan, a declarat, luni după-masă, în cadrul unei conferinţe de presă, că procentul de 56% va fi în scădere în zilele următoare, deoarece deja a primit telefoane de la diferiţi directori de şcoli, care au anunţat că din 1 iunie nu mai au nevoie de programe speciale de derulare a orelor.

Mureşan spune, însă, că nu se cunoaşte încă numărul şcolilor care au fost în grevă totală, parţială sau nu au făcut grevă deloc, deoarece prioritatea zilei de luni a fost organizarea în bune condiţii a probei C a examenului de Bacalaureat. Bacalaureatul s-a desfăşurat în condiţii bune în toate cele 25 de centre de examinare, doar trei profesori evaluatori fiind înlocuiţi cu alţii, după ce au anunţat că intră în grevă. În judeţul Bistriţa-Năsăud, la proba C a Bacalaureatului au fost înscrişi 3.183 de elevi, dintre care au participat 3.009, iar alţi 123 au avut certificate de recunoaştere şi echivalare, motiv pentru care numărul absenţilor a fost de doar 51 de elevi. AGERPRES