Multiplicatorul anului 2009 este un profesor clujean

In luna mai, la Cluj-Napoca, s-au decernat premiile Galei Multiplicatorilor de Informaţie Europeană din Transilvania de Nord, ediţia a III-a.

Gala Multiplicatorilor de Informaţie Europeană din Transilvania de Nord, este o iniţiativă a societăţii civile din Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) şi este organizată de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, în parteneriat cu Centrul Europe Direct Bistriţa, Centrul Europe Direct Maramureş, Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj (APPC), UBB Radio Online.

Juriul este alcătuit din reprezentanţii partenerilor în organizare. În competiţie s-au putut înscrie autorităţi publice locale, asociaţii sau fundaţii, firme, universităţi, şcoli, biblioteci, organisme intermediare, reţele de informare, grupuri de iniţiativă, bănci, sindicate, mass-media, persoane fizice, alţi vectori de informare activi din Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) a căror proiecte/activităţi au fost finalizate în cursul anului 2009, indiferent de perioada de iniţiere.


Proiectele/activităţile înscrise în competiţia pentru premiile Galei trebuiau să conţină o componentă relevantă de comunicare pe teme europene şi să aibă rezultate cuantificabile şi demonstrabile.


Premiile au fost acordate pe 11 secţiuni, după cum urmează:

1) Cel mai eficient parteneriat în domeniul comunicării europene;

2) Cel mai inovativ produs de comunicare europeană;

3) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din societatea civilă;

4) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din administraţia publică;

5) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană voluntar;

6) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din mass-media;

7) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din mediul cultural;

8) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din mediul academic;

9) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din mediul de afaceri;
10) Cel mai activ VIP din Transilvania de Nord în domeniul comunicării europene;

11) Multiplicatorul anului 2009.


La această Gală, prof. Alexandrina Lişcan de la Colegiul Tehnic “Raluca Ripan” din Cluj-Napoca a obţinut Marele premiu, Multiplicatorul anului 2009, pentru proiectul eTwinning “The pizza business across Europe”.