Cătălin Croitoru propune exceptarea profesorilor de la reducerile salariale cu 25%

croitoru catalin.jpgDeputatul PDL Cătălin Croitoru a propus vineri exceptarea profesorilor de la reducerile salariale cu 25%, susţinând că, din motive de moralitate, regimul aplicat unor regii autonome sau companii cu capital majoritar de stat, care au fost restructurate, trebuie aplicat şi în situaţia învăţământului care, din 2005, a trecut prin etape succesive de restructurare.

Concret, deputatul PDL amendează chiar primul articol al proiectului de lege privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar. El propune introducerea unui alineat suplimentar care spune că reducerea cu 25% a salariilor nu se aplică angajaţilor din învăţământ, întrucât sistemul a suferit o restructurare în 2009 şi 2010 prin desfiinţarea a 34.000 de posturi.

“Măsurile de austeritate şi restructurare imediată trebuie aplicate în primul rând în zona administraţiei de stat, centrală şi locală, unde în ultimii ani au avut loc creşteri spectaculoase ale numărului de salariaţi”, îşi motivează Croitoru amendamentul. AGERPRES