Mai puţine posturi au fost scoase la titularizare în judeţul Olt

profesori cancelarie.jpgNumărul posturilor vacante şi scoase la concurs din învăţământul preuniversitar din judeţul Olt este de trei ori mai mic faţă de anul trecut explicaţia fiind scăderea numărului de elevi potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Pentru concursul de titularizare au fost anunţate vacante numai 77 de posturi în judeţul Olt, în timp ce posturi vacante pe o perioadă mai mică de patru ani (netitularizabile) sunt 191 de posturi aproape la jumătate faţă de anii precedenţi. În aceste condiţii este posibil să existe mai mult de 10 candidaţi pentru un loc având în vedere că, anual, se înscriu la titularizare peste 1.200 de candidaţi şi la nicio disciplină nu sunt mai mult de şapte posturi vacante.

Sunt şi discipline unde este câte un singur post vacant sau unde nu există locuri vacante, cum se întâmplă la biologie. Cele mai multe posturi vacante sunt disciplina limba franceză (şapte posturi), apoi câte cinci pentru educatori şi limba engleză, în timp ce pentru învăţători sunt scoase la concurs numai două posturi.


Explicaţia reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt pentru numărul mai mic de posturi faţă de anii precedenţi scoase la concurs este reducerea numărului de elevi, desfiinţarea unor clase cu efective mici de elevi şi comasarea lor, desfiinţarea unor unităţi de învăţământ. Anul trecut, în judeţul Olt, s-au înscris la titularizare peste 1.800 de candidaţi, iar numărul posturilor scoase la concurs a fost de 224. Cele mai căutate posturi au fost cele de profesori de Limba şi literatura română, unde 213 candidaţi au concurat pe 21 de locuri şi cele de învăţători unde cei 282 de candidaţi au concurat pentru 32 de posturi libere. AGERPRES