Numărul posturilor titularizabile din învăţământul gorjean s-a redus la jumătate faţă de 2009

profesori in sala.jpgNumărul posturilor titularizabile din învăţământul gorjean s-a redus semnificativ în acest an, comparativ cu 2009, a declarat, miercuri, inspectorul general adjunct al IŞJ Gorj, Camelia Bibere.

Potrivit acesteia, în 2009 numărul posturilor titularizabile a fost de 169, iar, în acest an, au scăzut la aproximativ 50, reducerea fiind determinată de comasarea unităţilor şcolare şi de scăderea efectivelor de elevi.

“La limba engleză vor fi scoase 4 posturi titularizabile, la limba franceză 2, la matematică-informatică există doar un post titularizabil, la muzică instrumentală sunt puse la dispoziţie 5 posturi, la educatoare 6, la educaţie muzicală 3, la profesor documentarist 2, iar la pictură 2 posturi. La limba română nu există niciun post în acest an”, a precizat Camelia Bibere. Aceasta a menţionat că există directori de şcoli în judeţ care nu au ”curajul” să scoată posturi la concurs de teamă ca unitatea respectivă să nu fie comasată.

B“Am menţinut o parte din unităţile de învăţământ pe linia de plutire, deşi prin aplicarea legislaţiei privind costul per elev nu ne mai încadrăm în efective. De asemenea, există şcoli în judeţ care funcţionează cu efective la limită, iar directorii acestor unităţi nu mai au curajul să scoată posturi cu o viabilitatea de patru ani la concurs, deoarece există posibilitatea ca în scurt timp respective unitate să fie comasată. La începerea anului şcolar 2010-2011, vor fi comasate circa 40 de unităţi de învăţământ şi grădiniţe”, a mai spus Camelia Bibere.


Cererile de înscriere pentru cei aproximativ 1.500 de candidaţi la concursul de ocupare a catedrelor vacante se vor înregistra în perioada 14-25 iunie, iar examenul se va desfăşura pe 14 iulie, urmând ca rezultatele să fie afişate două zile mai târziu, pe 16 iulie. AGERPRES