Senatorul Dumitru Oprea cere Ministerului Educaţiei să ia măsuri în privinţa rezultatelor la evaluarea naţională

oprea_dumitru.jpgSenatorul PDL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Educaţiei, domnul Petru Funeriu, o analiză a rezultatelor la evaluarea naţională pentru elevii de clasa a VIII-a.

Prin întrebarea depusă în scris, pe 9 iunie, la Senatul României, senatorul Dumitru Oprea a evidenţiat următoarele: “În urma finalizării evaluării naţionale din 2010 pentru elevii de clasa a 8-a, se constată, în continuare, o diferenţă notabilă între notele obţinute de elevii din mediul urban faţă de cei din mediul rural. De asemenea, se înregistrează o pondere destul de mare a mediilor între 5 şi 7, ceea ce ar trebui să fie un semnal de alarmă.”

În consecinţă, parlamentarul ieşean a cerut Ministrului Educaţiei să transmită analizele ce vor fi întreprinse pentru a stabili cauzele care au condus la obţinerea rezultatelor mediocre, corelaţia care există între aceste rezultate şi notele elevilor din timpul anilor de studiu, precum şi măsurile ce vor fi luate pentru a remedia problemele identificate.

Dumitru Oprea a mai declarat: “Astfel de rezultate se obţin aproape în fiecare an, de ceva timp. Îngrijorător este că mediocritatea devine regula şi nu excepţia. De aceea, se impune o verificare a modului în care evaluările naţionale reflectă această situaţie ca o stare de fapt, perpetuată în timp, sau una de moment, datorată unor conjuncturi.”