Suceava: Situaţia şcolară se va încheia iar orele recuperate se vor plăti

Situaţia şcoală va fi încheiată în toate unităţile de învăţământ din judeţ iar orele recuperate vor fi plătite, a declarat miercuri inspectorul general al IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

El a spus că, în perioada 4 – 7 iunie, inspectorii s-au deplasat în toate unităţile de învăţământ din judeţ şi au verificat cataloagele şi modul de notare, constatând că numărul de note trecute este conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Învăţământului Preuniversitar.

În multe şcoli sucevene, din luna martie şi până vineri, 4 iunie, dascălii au încetat să treacă notele şi calificativele în cataloage, în semn de protest faţă de neplata majorărilor salariale, Legea Educaţiei în forma în care a fost aprobată şi diminuarea salariilor cu 25%. După greva generală, profesorii au reintrat la cursuri şi au început să treacă notele în catalog. Carcalete a precizat că decizia de recuperare a orelor pierdute în perioada de grevă aparţine fiecărei şcoli în parte, în funcţie de materia nepredată, dând asigurări că orele care se vor recupera urmează să fie plătite conform condicii. AGERPRES