ISJ Bistriţa-Năsăud este îngrijorat că nu vor fi suficienţi supraveghetori la Bac

romocea_mircea.jpgConducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi-a exprimat joi îngrijorarea, la şedinţa cu directorii de licee, că nu vor fi suficienţi supraveghetori la probele scrise ale examenului de Bacalaureat, care vor începe luni, una dintre cauze fiind aceea că un profesor asistent primeşte doar 25 de lei pentru această activitate.

Adjunctul IŞJ Bistriţa Năsăud, Mircea Romocea, a afirmat că există riscul să nu poată fi acoperit necesarul de profesori supraveghetori, motiv pentru care i-a rugat pe directorii de licee să ia legătura din timp cu cadrele didactice care şi-au arătat intenţia de a asista probele scrise ale Bacalaureatului şi să asigure un număr de rezerve, în cazul în care unii nu se vor mai prezenta.

De asemenea, Romocea a cerut seriozitate din partea supraveghetorilor şi le-a cerut acestora să nu fie indulgenţi cu candidaţii la Bacalaureat, considerând că la acest nivel “este buba” care a permis în alţi ani ca elevi fără rezultate strălucite la învăţătură să ia note foarte mari. Potrivit estimărilor, este nevoie de circa 500 de profesori care să asigure supravegherea nu doar în sălile de clasă, ci şi la intrarea în şcoli şi pe coridoare.

Şeful IŞJ Bistriţa Năsăud, Mihai Mureşan, le-a reamintit directorilor că, pe parcursul desfăşurării probelor scrise, este interzisă orice formă de protocol pentru comisiile de examinare şi supraveghetori. În judeţul Bistriţa-Năsăud vor susţine probele scrise ale Bacalaureatului aproximativ 3.200 de elevi, repartizaţi la şapte centre de examinare. Lucrările vor fi corectate în trei centre de evaluare, preşedinţi ai comisiilor fiind desemnaţi profesori universitari din Sibiu, Arad, Baia Mare, Braşov, Cluj-Napoca şi Oradea.

În perioada 28 iunie – 2 iulie se vor desfăşura ultimele trei probe ale Bacalaureatului, în scris. Rezultatele vor fi afişate în 5 iulie, iar în 8 iulie se vor anunţa şi rezultatele în urma contestaţiilor care vor fi depuse. AGERPRES