Elevii cu rezultate la olimpiadele internaţionale vor fi recompensaţi financiar

Plenul Senatului a aprobat, luni, un proiect de lege prin care va fi acordată o recompensă financiară cu caracter stimulatoriu elevilor premianţi ai olimpiadelor internaţionale şcolare.

Proiectul, care a fost iniţiat de parlamentari aparţinând tuturor grupurilor, a fost aprobat cu 69 de voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” şi o abţinere.

Potrivit proiectului de lege, cuantumul lunar al recompensei financiare acordate este unul diferenţiat, în funcţie de nivelul performanţei şcolare realizate la olimpiada internaţională. Această recompensă financiară va fi acordată elevilor pe o perioadă de 12 luni, începând cu luna în care au obţinut rezultate la olimpiadă.


”Pentru locul I cuantumul recompensei reprezintă echivalentul salariului minim garantat pe economie la data acordării acesteia. Pentru locul al II-lea cuantumul reprezintă echivalentul a 75% din salariul minim garantat, iar pentru elevii care au obţinut locul al III-lea la olimpiada internaţională va reprezenta echivalentul a 50% din salariul minim garantat pe economie”, se precizează în textul proiectului. AGERPRES