Lotul olimpic de la chimie, în practică pe platforma fabricii Sindan Pharma

sindan pharma.jpgComponenţii lotului olimpic participant la Olimpiada Internaţională de Chimie au făcut, joi, practică, pe platforma fabricii Sindan Pharma, la iniţiativa Actavis/Sindan Pharma. Echipa de anul acesta care va participa la olimpiada de chimie ce se va desfăşura în Japonia, în perioada 19-28 iulie, este formată din Tudor Bălan (clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Costache Negruzzi” din Iaşi), Constantin Giurgiu (clasa a XII-a la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca), Ioana Moga (clasa a XII-a la Colegiul Naţional ”Emanuil Gojdu” din Oradea) şi Alexandru Sava (clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş).

În timp ce primii doi elevi sunt familiarizaţi deja cu acest program, ei participând şi anul trecut la olimpiada care a avut loc la Cambridge şi unde au obţinut medalii de argint şi bronz, pentru ceilalţi doi experienţa va fi una în premieră. Lotul de elevi va fi însoţit şi la ediţia de anul acesta a olimpiadei de către prof. dr. Marius Andruh, de la Universitatea din Bucureşti şi de prof. Daniela Bogdan, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei.


Elevii petrec o zi în fabrica şi laboratorul pentru Controlul Calităţii din cadrul Sindan Pharma, unde au posibilitatea de a realiza diverse aplicaţii practice care îi vor ajuta să se familiarizeze cu aparatura de laborator de ultimă generaţie şi care le vor fi utile pentru proba practică de la Olimpiadă, considerată de către participanţi ca fiind ”piatra de încercare” a unor astfel de competiţii.


Această acţiune se alătură celor desfăşurate de Companie de mai bine de 18 ani şi face parte din programul ”Actavis susţine performanţa”, prin care se doreşte recompensarea anuală a rezultatelor deosebite obţinute de elevii români participanţi la Olimpiada Internaţională de Chimie. Întrucât cercetarea ştiinţifică şi programele de inovaţie reprezintă o arie de maxim interes pentru Actavis, în fiecare an Compania susţine lotul naţional prin sponsorizarea parţială a cheltuielilor prilejuite de participarea la acest gen de competiţii, precum şi prin acordarea unor premii elevilor care se întorc în ţară cu medalii olimpice. AGERPRES