ANOSR doreşte soluţionarea constestaţiilor taberelor studenţeşti

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, ca reprezentant legitim al studenţilor din România, transmite nemulţumirea studenţilor cu privire la întârzierea procesului de alocare a locurilor de tabere.


Astfel, în urma contestării procedurilor legale de alocare a fondurilor publice pentru taberele studenţeşti, aşteptăm decizia oficială a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C) care avea termen data de 16.07.2010.

În contextul în care termenul oficial a fost depăşit, ANOSR a înaintat o scrisoare deschisă către C.N.S.C pentru luarea unei decizii urgente în această problemă.



Taberele studenţeşti reprezintă singura posibilitate prin care studenţii merituoşi şi cei cu probleme sociale sunt recompensaţi. Întârzierea răspunsului de soluţionare a generat deja pierderea unui număr semnificativ de locuri de tabere. Astfel, mii de studenţi aşteaptă o clarificare a situaţiei taberelor studenţeşti.



“Fiecare zi de întârziere reprezintă un dezavantaj pentru studenţi, astfel sperăm CNSC să acţioneze pentru binele studenţilor din România şi să ofere un răspuns cât mai rapid la această problemă. Nu ne dorim ca studenţii români să sufere din cauza birocratizării sistemului românesc.”