România a obţinut trei medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

olimpici  informatica.jpgRomânia a obţinut trei medalii – două de argint şi una de bronz – la cea de-a 17-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Ţărilor din Europa Centrală şi de Est, desfăşurate în perioada 12-19 iulie la Kosice, în Slovacia.

Conform unui comunicat de presă remis marţi, medaliile de argint au fost obţinute de Bogdan-Cristian Tătăroiu (clasa a XII-a) şi Vlad Alexandru Gavrilă (clasa a IX-a), amândoi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Victor-Cristian Ionescu, elev în clasa a XI-a la acelaşi liceu, a intrat în posesia unei medalii de bronz.

Din lotul olimpic de informatică al României a făcut parte şi Alexandru Tache, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti. La cea de-a 17-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Ţărilor din Europa Centrală şi de Est au participat peste 40 de elevi din Croaţia, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia. Au avut statut de invitat delegaţii din Bulgaria şi Elveţia.
Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului. AGERPRES