Şeful Inspectoratului Şcolar Botoşani cere Parchetului o anchetă la titularizare

macovei_ada.jpgInspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Alexandrina Ada Macovei, a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani să dispună o anchetă în cazul examenului de titularizare din acest an.


Macovei a declarat, vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă, că, în urma unei anchete administrative, dispune de indicii privind “o posibilă tentativă de fraudă” la concursul de săptămâna trecută.

“Există indicii despre o posibilă tentativă de fraudă, în plus faţă de încălcarea metodologiei. Întrucât IŞJ Botoşani nu are instrumente şi competenţe pentru soluţionarea anchetei, vom înainta dosarelor de cercetare penală pentru soluţionarea anchetei’, a afirmat şeful IŞJ. Declaraţiile Alexandrinei Ada Macovei au fost făcute la o săptămână după ce ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a dispus, prin ordin, revocarea din funcţie a inspectorului general adjunct al IŞJ, Gheorghe Carmocanu, după ce soţia acestuia, Gianina, a fost depistată în timp ce încerca să fraudeze examenul de titularizare. AGERPRES