Universitatea Bucureşti va participa la un congres european de ecologie

univ_buc_intreaga.jpgUniversitatea din Bucureşti va participa, în perioada 23-27 august, la cel de-al VII-lea congres european de ecologie a restaurărilor care se va defăşura la Centrul de congrese din Palatul Papilor din Avignon (Franţa), informează site-ul instituţiei de învăţământ superior.
Evenimentul ştiinţific este pentru prima oară organizat în Franţa de Institutul Mediteranean de Ecologie şi de Paleoecologică (IMEP), împreună cu Universitatea din Avignon şi Departamentul Vaucluse sub egida Societăţii internaţionale de ecologie a restaurărilor.

Plasat sub înaltul patronaj al Ministerului Ecologiei, Dezvoltării Durabile, Energiilor şi Maritim, congresul va fi deschis de către presedintele Consiliului General din Vaucluse, Claude Haut, şi de Marie-Josée Roig, primar deputat al oraşului Avignon. Mai mult de 450 de participanţi veniţi din lumea întreagă vor discuta despre problemele legate de restaurarea naturii şi a dezvoltării durabile. Datorită zonei unde se desfăşoară, sud-estul Franţei, tematica abordată “Ecologia restaurării şi a dezvoltării durabile: să depăşim frontierele” priveşte în particular bazinul mediteranean, importanţa prezervării biodiversităţii, prin acest congres încercându-se a se realiza un schimb de cunoştinţe şi tehnologii între ţărmul nordic şi cel sudic al Mediteranei.

Universitatea din Bucureşti este pentru prima dată reprezentată la acest congres de Facultatea de Biologie, prin Centrul de Servicii Ecologice (CESESC) şi Catedra de Ecologie Sistemică şi Dezvoltare Durabilă. Programul congresului cuprinde prezentări sub forma de comunicări orale sau tip poster, cinci ateliere practice, dar şi deplasări pe teren, deplasări care sunt organizate cu scopul de a ilustra discuţiile teoretice prin lucrările de restaurare ecologic că inovatoare întreprinse în regiunea PACA (câmpia de la Crau, Camargue, etc.) Potrivit organizatorilor, pentru a favoriza colaborarea între cercetători şi profesionişti, la sfârşitul acestui congres, comunicările vor fi publicate în cinci reviste ştiinţifice de renume mondial şi, în acelaşi timp, vor completa o bază de date mondială, accesibilă tuturor, despre proiectele în domeniul restaurării ecologice a spaţiilor naturale.AGERPRES