Lucrări de reparaţii şi modernizări în şcolile şi grădiniţele arădene

scoala-in-reparatii.jpgPrimăria Municipiului Arad a alocat suma de 8.963.245 lei pentru realizarea unor lucrări de reparaţii şi modernizări la mai multe unităţi de învăţământ din municipiul, lucrări aflate în derulare urmând să fie finalizate până la începerea noului an şcolar.

“În prezent se execută lucrări de reparaţii şi modernizări la 6 grădiniţe, 8 şcoli generale şi 4 licee din municipiul reşedinţă de judeţ, lucrări ce au ca obiect consolidări şi reabilitări de clădiri, de faţade, de tâmplărie şi mansardări; extinderi şi modernizări; executarea unor branşamente şi instalaţii de gaze naturale; montarea unor panouri solare pentru reducerea consumului de apa caldă; reabilitarea instalaţiilor de încălzire; reparaţii la săli de sport; reparaţii de grupuri sanitare; remedierea unor instalaţii diverse; ş.a.m.d.”, a declarat miercuri Geanina Pistru, viceprimar al municipiului Arad.

Potrivit sursei citate, sumele alocate pe unitate de învăţământ sunt cuprinse între 15.000 de lei şi 2.826.667 de lei, funcţie de complexitatea lucrărilor. Cele mai importante fonduri au fost alocate Grupului Şcolar “Csiky Gergely” Arad, lucrările vizând extinderea unor săli de clasă şi a sălii festive, lucrări ce sunt aproape de final.

La polul opus se află Grădiniţa PN 29, care a beneficiat de cele mai mici alocaţii, aici urmând a se zugrăvi sălile de curs, iar acolo unde va fi cazul se va schimba pardoseala şi vor fi refăcute elementele de tâmplărie. Sunt şase unităţi de învăţământ – Grădiniţa PP 22, Grădiniţa PN 14, Grădiniţa PN 29, Şcoala generală nr.3 , Şcoala generală nr. 10 şi Liceul Pedagogic “Dimitrie Ţichindeal” – unde lucrările au fost finalizate şi recepţionate, în celelalte unităţi de învăţământ lucrările urmând a se finaliza până la începutul noului an şcolar.

Există şi o excepţie, Grupul Şcolar Forestier Arad, lucrările de consolidare la atelierul de practică şi la spălătorie, care vor fi finalizate anul viitor. “Chiar dacă este un an de criză, elevii nu trebuie să simtă acest lucru, motiv pentru care suma alocată din bugetul local pentru modernizarea şcolilor se ridică la aproape nouă milioane lei, acolo unde a fost nevoie alocându-se bani pentru reparaţii, consolidări sau modernizări. Aceasta deoarece ne dorim ca noul an şcolar să găsească toate unităţile de învăţământ arădene pregătite să-şi primească elevii şi, ceea ce este mai important, toate să obţină autorizaţia sanitară de funcţionare”, a mai adăugat Geanina Pistru, viceprimar al municipiului Arad. AGERPRES