ISJ Vaslui este angrenat într-un proiect de prevenire a abandonului şcolar

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, în parteneriat cu alte cinci instituţii similare din ţară, derulează, începând cu luna august, un proiect care vizează reducerea abandonului şcolar. Proiectul are finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), domeniul major de intervenţie privind prevenirea părăsirii timpurii a şcolii.

Pe lângă inspectoratele şcolare din România, în proiect este şi un partener extern, din Danemarca. Potrivit reprezentanţilor ISJ Vaslui, toate activităţile vor avea ca unic scop, convingerea unui număr cât mai mare de elevi să nu abandoneze studiile.

De asemenea, 200 de elevi de liceu care au rezultate bune la învăţătură, dar ai căror părinţi au o situaţie materială precară, vor primi burse de studiu. “La fel se va întâmpla şi cu 50 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale. Este un prim pas în lupta împotriva abandonului şcolar. Pentru bursele celor 200 de liceeni se vor aloca 2,5 milioane de lei şi pentru cele ale elevilor cu cerinţe educaţionale speciale 1,3 milioane de lei. Pe lângă aceste măsuri, vom derula o gamă largă de acţiuni în care vom implica atât copii, cât şi părinţii, pentru a-i convinge să nu abandoneze cursurile”, a declarat, luni, Landiana Mihnevici, inspector şcolar ISJ Vaslui. Proiectul se va desfăşura pe o perioada de trei ani. AGERPRES