IŞJ Gorj va primi 4,5 milioane pentru reparaţiile şcolilor

hol scoala.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va primi, în perioada imediat următoare, 4,5 milioane de lei şi câteva microbuze pentru transportul elevilor, a declarat, joi, inspectorul general adjunct, Gheorghe Mitescu.

Potrivit acestuia, banii vizează continuarea lucrărilor de reparaţii şi modernizare la unităţile şcolare din judeţ.

“Nu vom primi o sumă extraordinar de mare, dar, într-o perioadă de criză, ne bucurăm că putem beneficia de aceste sume, destinate, în principal, continuării lucrărilor începute la unităţile şcolare. Vom selecta cu atenţie şcolile pentru ca banii să ajungă la cât mai multe dintre acestea, dar niciuna să primească foarte puţin sau foarte mult”, a declarat Gheorghe Mitescu. Inspectorul general adjunct a mai spus că, în prezent, se află în desfăşurare licitaţia privind microbuzele şcolare, urmând ca, până la începutul anului şcolar, în judeţ să ajungă maxim şase microbuze.

“Pe lângă vestea bună legată de primirea celor 4,5 milioane lei, am mai fost anunţaţi şi că vom primi câteva microbuze pentru transportul elevilor. Momentan, avem nevoie neaparat de trei autovehicule, dar se pare că vom primi mai multe, maxim şase”, a mai spus Gheorghe Mitescu. Reprezentanţi ai IŞJ Gorj au precizat că o comisie formată din reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Şcolar Judeţean verifică unităţile şcolare, fiind controlate, până în prezent, şcolile din comunele Stăneşti, Leleşti, Arcani, Bâlta, Peştişani, Padeş, Glogova, Valea Mănăstirii şi din municipiul Motru. În urma controalelor, nu au fost constatate probleme majore, starea unităţilor fiind destul de bună. AGERPRES