Mai mulţi elevi din Caraş-Severin primesc rechizite gratuite

rechizite.jpgAproape un sfert dintre elevii cărăşeni încep şi anul acesta şcoala cu rechizite gratuite primite de la Ministerul Educaţiei. De achiziţia pachetelor se ocupă Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, astfel încât, pe 13 septembrie, şi copiii ai căror părinţi nu-şi permit să acopere cheltuielile de început de an şcolar, să aibă un minim de rechizite, la fel ca toţi colegii lor.

“De ghiozdanul cu rechizite de la Ministerul Educaţiei beneficiază doar elevii proveniţi din familii al căror venit net lunar pe membru de familie nu depăşeşte 50 la sută din salariul de bază brut. Pachetele, a căror valoare variază între 25 şi 35 lei, conţin ghiozdanul, caiete, penar, creioane, stilouri, gumă de şters, riglă, acuarele şi coperte de carte şi de caiete”, a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Adrian Doxan.

În librării, un ghiozdan echipat cu toate cele necesare pentru primele zile de şcoală costă în jur de 100 de lei, sumă care este mult prea mare pentru 11.000 de elevi din Caraş-Severin. Faţă de anul trecut, numărul şcolarilor cărăşeni care provin din familii cu venituri reduse şi care vor primi rechizite gratuite este mai mare cu aproximativ 1.500. În Caraş-Severin învaţă aproximativ 50 de mii de elevi.AGERPRES