Taxa de cazare în căminele studenţeşti din Braşov rămâne la fel ca anul trecut

camin.jpgStudenţii Universităţii “Transilvania” din Braşov, care vor locui la cămin în anul universitar următor, vor plăti aceeaşi taxă ca şi anul trecut, adică 110 lei pe lună pentru studenţii de pe locurile bugetate şi 175 de lei pe lună pentru studenţii de pe locurile cu taxă, a declarat, luni, pentru AGERPRES, prorectorul responsabil de problemele sociale din universitate, Constantin Duguleană.

Taxele de cazare au fost stabilite săptămâna trecută de Senatul universităţii, urmând ca în această săptămână conducerea fiecărei facultăţi să hotărască care sunt studenţii ce vor ocupa un loc în cămin.

“Nu vor fi primiţi în cămine studenţii care au mai mult de trei restanţe şi care au avut sancţiuni în cursul anului trecut. Aproximativ 75% dintre studenţii care au făcut cerere vor primi un loc în cămin, având în vedere că 200 de locuri le sunt asigurate studenţilor din Spania, Franţa, Italia,
Germania, care învaţă la noi, în baza unor programe de colaborare europene, precum Socrates. Şi cei 250 de studenţi din Republica Moldova vor avea locuri asigurate în căminele noastre. De asemenea, asigurăm cazarea şi pentru 40 de cupluri de studenţi căsătoriţi, unii cu un copil, care încă nu şi-au terminat studiile”, a spus prorectorul.


El a menţionat că pentru igienizarea şi deratizarea celor 13 cămine studenţeşti, dintre care la două s-au executat lucrări de izolare termică, s-au cheltuit 1,3 milioane de lei din bugetul universităţii. Universitatea “Transilvania” are aprobate proiectele, studiile şi avizele de construcţie pentru încă două cămine studenţeşti cu câte 200 de locuri fiecare, în campusul studenţesc. Acestea vor fi destinate în principal doctoranzilor şi masteranzilor şi într-o măsură mai mică studenţilor, după cum a spus prorectorul. În cele 13 cămine din cele două campusuri ale Univesităţii “Transilvania” există 4.250 de locuri. Numărul studenţilor care învaţă în anul 2010 – 2011 la Universitatea “Transilvania” este de 22.000, la cele 18 facultăţi. AGERPRES