Florin Piersic a fost la deschiderea anului universitar la Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi

upa deschidere.jpgMarele actor Florin Piersic a revenit, luni, la Iaşi, în calitate de student onorific al Universităţii particulare “Petre Andrei”, pentru a lua parte la deschiderea noului an universitar 2010-2011.

“Când am fost invitat de domnul rector (Doru Tompea – n.r) la deschidere, am spus: cum să nu vin, nu sunt eu student onorific la Facultatea de Psihologie, bineînţeles că vin”, a povestit artistul cum s-a decis să vină la ”cursuri” încă din prima zi de şcoală. Întrebat ce l-a determinat să devină student onorific la UPA din Iaşi, Florin Piersic a răspuns plin de farmec: ”Arătaţi-mi mie un actor care nu se bucură la 74 de ani să fie student”.

Povestind amănunte din viaţa sa, recitând poezii, invocând amintiri vesele şi triste, pe acorduri de vals, sau spunând pur şi simplu anecdote sau bancuri, marele actor a acaparat timp de mai bine de trei ore atenţia atât cadrelor didactice ale UPA, cât şi studenţilor. Cadoul special al lui Florin Piersic pentru cei prezenţi în sală a constat în câteva pelicule cu fragmente din rolurile sale celebre.


Astfel, publicul a avut ocazia să îl revadă pe marele Piersic în ”Trandafirul Galben”, alături de alţi mari actori ai scenei româneşti. După mai bine de trei ore, marele artist nu s-a despărţit de publicul său fără a-i promite un concert special în primăvară, dar şi o carte de amintiri în care îi va dedica Iaşului un capitol special. ”Deşi aşa a fost anunţat, dragii mei, acesta nu a fost un recital. Eu zic că a fost o întâlnire de dragoste între Universitatea dumneavoastră şi actorul Florin Piersic”, a spus marele actor. AGERPRES