Conferinţa internaţională “Limitele societăţii cunoaşterii”, la UPA din Iaşi

upa iasi conf.jpgPeste 100 de cercetători şi profesori renumiţi din toate colţurile lumii vor participa, la Iaşi, la Conferinţa Internaţională ”Limitele societăţii cunoaşterii”, deschiderea oficială având loc, miercuri, în Aula filialei ieşene a Academiei Române.

”Întâlnirea noastră face parte din proiectul ‘Societatea bazată pe cunoaştere’, finanţat de Uniunea Europeană şi de Guvernul României.Uitându-mă în programul Conferinţei am văzut propuse spre discuţie subiecte majore şi sunt convins că ea va fi foarte interesantă”, le-a spus participanţilor, în cuvântul de deschidere, academicianul Viorel Barbu, preşedintele Filialei Iaşi a Academiei Române.

Managerul proiectului ”Societatea bazată pe cunoaştere” şi decanul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universităţii ”Al.I.Cuza” din Iaşi, prof.univ.dr. Nicu Gavriluţă, le-a urat participanţilor să aibă o întâlnire ”fructuoasă”. ”Ţin să mulţumesc în mod special invitaţilor din cele 17 ţări care sunt alături de noi în aceste zile şi care compun o formulă academică de invidiat”, a precizat acesta.


Rectorul Universităţii Petre Andrei din Iaşi, Doru Tompea, a spus participanţilor că este o onoare şi, în acelaşi timp, o premieră pentru universitatea pe care o reprezintă şi unde se vor desfăşura lucrările pe secţiuni ale conferinţei, să participe ca partener într-un proiect de o asemenea anvergură internaţională. ”Tema conferinţei e generoasă, e actuală, iar satisfacţia pentru mine e mare deoarece proiectul include şi tineri cercetători din universitatea pe care o conduc”, a mărturisit prof. univ. dr. Doru Tompea.


Cu această ocazie, profesorul Paul Humphreys de la University of Virginia a susţinut în plen lucrarea ”Paradoxul ştiinţei şi capabilităţile cognitive”. Acesta a fost urmat de prof. univ. dr. Marin Aiftincă, Secretarul Secţiei de Filosofie a Academiei Române, care a susţinut prelegerea intitulată ”Filosofia în contextul autonomiei valorilor culturale”. AGERPRES