Meditarea contra cost a propriilor elevi va fi considerată abatere disciplinară a profesorului

meditatii.jpgComisia pentru învăţământ din Senat a aprobat un amendament la proiectul legii Educaţiei prin care profesorii nu vor mai avea posibilitatea să mediteze, contra cost, elevii din clasele la care predau, a declarat joi preşedintele comisiei, Mihail Hărdău (PDL). Potrivit acestuia, meditarea elevilor din propriile clase ar reprezenta abatere disciplinară.
“Membrii comisiei pentru învăţământ au venit cu un amendament, acceptat în unanimitate, care prevede interzicerea activităţii de meditare a propriilor elevi, pe bani. Această activitate este considerată abatere disciplinară şi este sancţionată. Nu am ajuns încă la capitolul de sancţiuni, dar, în mod cert, vom discuta în comisie şi acest aspect”, a explicat preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat.

Întrebat care au fost motivele care i-au determinat pe membrii comisiei să propună şi să voteze acest amendament, Mihail Hărdău a replicat că “s-a observat faptul că unii profesori folosesc metode incorecte de notare a elevilor pentru a stimula meditaţiile, o activitate aducătoare de bani”. El a subliniat că profesorii vor putea să lucreze suplimentar cu elevii din clasele în care predau, dar această activitate nu va putea fi recompensată financiar. AGERPRES