Oana Badea: “Ministerul Educaţiei nu va modifica ceva în grilă sub presiune”

badea_oana.jpgMinisterul Educaţiei nu va modifica ceva în grila de salarizare sub presiune, ci pentru că profesorii merită mai mult decât acum, a declarat, vineri, Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

”Insistăm pe creştere în privinţa intrării în sistem, a debutului şi ne dorim ca această grilă să nu fie aplatizată. (…) Ministerul Educaţiei nu va modifica ceva în grilă sub presiune, ci pentru că e conştient că merită cadrele didactice mai mult decât acum”, a spus Oana Badea. Aceasta a precizat că vineri şcolile nu au fost închise din cauza protestului spontan al profesorilor, iar 99,9% dintre elevi au făcut cursuri.

”Au fost foarte puţine şcoli cu ore întrerupte. Ministerul Educaţiei are un rol instituţional pe care îl va duce la îndeplinire legat acest posibil conflict, dar din punct de vedere legal, nu e conflict. Nu există şcoli închise. Au existat, cred, două şcoli unde nu s-au ţinut cursurile timp de o oră”, a mai afirmat oficialul MECTS, adăugând că, aşa cum sindicatele au o misiune, şi ministerul are misiunea lui. Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan-Nelu Botiş, a invitat, vineri, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ ”Spiru Haret”, ai Federaţiei Educaţiei Naţionale, ai Federaţiei Naţionale Sindicale ”Alma Mater” şi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ la o întâlnire la sediul ministerului.


Invitaţia a avut drept scop discutarea proiectului Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi proiectul Legii privind aplicarea în anul 2011 a Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Circa 100 de persoane, membre ale celor patru federaţii sindicale din învăţământ, au declanşat, joi seară, un protest spontan în faţa sediului Ministerului Educaţiei, solicitând demisia ministrului Daniel Funeriu.AGERPRES