Aproape 60.000 de profesori vor fi formaţi pe baza unui protocol MECTS – Intel

Aproximativ 60.000 de cadre didactice din învăţământul primar, gimnazial şi liceal din întreaga ţară care predau disciplinele design, dezvoltare şi evaluare a proiectelor didactice vor participa la cursuri de formare profesională în perioada 2010-2013 pe baza unui protocol de colaborare în domeniul formării continue a cadrelor didactice cu ajutorul tehnologiei semnat între MECTS şi Intel.

Potrivit unui comunicat de presă al MECTS remis joi, documentul de colaborare a fost semnat de ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, şi Thomas Osburg, Director Corporate Affairs Europe Intel, cu prilejul celei de a şaptea ediţii a Intel International Education Summit, desfăşurată în 19-20 octombrie la Bucureşti.

Cursurile se vor desfăşura online pe platforma IntelŽ Teach Advanced Online şi vor fi acreditate de MECTS, participarea cadrelor didactice fiind gratuită şi necondiţionată de materia predată la şcoală. Primul modul disponibil imediat în limba română este IntelŽ Teach Elements – Abordări Bazate pe Proiecte, pilotat deja cu succes pe 200 de profesori pe platforma iTeach.ro, sub îndrumarea MECTS. Acest prim modul va fi urmat de alte cinci, care vor aborda toate aspectele predării şi învăţării în secolul al XXI-lea.

“Protocolul semnat cu compania Intel reprezintă un important pas înainte în formarea profesională continuă a cadrelor didactice. Îmbunătăţind metodele de predare ale profesorilor cu ajutorul tehnologiei, asigurăm, de fapt, un viitor mai bun elevilor, contribuim la dezvoltarea lor personală şi le mărim capacitatea de rezolvare a problemelor”, a declarat Daniel Petru Funeriu, potrivit comunicatului citat. Prin semnarea acestui document, Intel reafirmă susţinerea dezvoltării unui proces educaţional modern în România, susţin reprezentanţii companiei.


“Ceea ce stă la baza Protocolului cu Ministerul Educaţiei este mai mult decât un curs online pentru profesori, este o adevărată metodologie pentru folosirea instrumentelor ICT în educaţie. Intel facilitează accesul la o întreagă comunitate de dezvoltare profesională, care îşi propune să contribuie la formarea de cadre didactice competente şi inovatoare în România secolului al XXI-lea”, a spus Thomas Osburg, Director Corporate Affairs Europe Intel, la semnarea protocolului. Din anul 2007, Intel, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, implementează la nivel naţional programul IntelŽ Teach, program de dezvoltare profesională adresat profesorilor, prin care cadrele didactice beneficiază de susţinere în integrarea resurselor şi instrumentelor tehnologice în cadrul orelor de curs, pentru a obţine un proces de instruire modern, concentrat asupra elevului. AGERPRES