Concursul Internaţional ‘Ion Barbu – Dan Barbilian’, la ediţia a XV-a

cj calarasi.jpgAproximativ 600 de elevi vor participa la cea de-a XV-a ediţie a Concursului Internaţional ‘Ion Barbu – Dan Barbilian’, ce se va desfăşura, în perioada 29-31 octombrie, la Călăraşi. Potrivit comunicatului remis joi de Inspectoratul Şcolar Judeţean, manifestările reunite sub genericul ‘Ion Barbu – Dan Barbilian’ urmăresc încurajarea talentului şi a creativităţii elevilor, stimularea interesului pentru studiul literaturii şi al matematicii, exersarea competenţelor de comunicare scrisă, dezvoltarea abilităţii elevilor de a utiliza surse variate de informare, realizarea unui schimb de opinii cu invitaţi de marcă din mediul academic românesc.

Principalele forme de manifestare sunt: concurs tip Olimpiadă Internaţională de Matematică ‘Mathematical Danube Competition’, la care participă elevi din lotul lărgit al României şi loturile olimpice ale Bulgariei şi Republicii Moldova, cu câte două echipe; concurs de literatură pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a; concurs de limba şi literatura română pentru elevii din clasa a VIII-a; concurs de matematică adresat elevilor din clasele V-VIII; conferinţe susţinute de personalităţi ştiinţifice şi culturale.

Concursurile de matematică se vor desfăşura la Şcoala nr. 5 ‘Nicolae Titulescu’ iar cel de literatură, la Colegiul Tehnic ‘Ştefan Bănulescu’ din municipiul Călăraşi. La această ediţie va fi prezent academicianul Solomon Marcus, dar şi profesorii universitari Silviu Angelescu şi Radu Gologan. Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, ora 18,00, la Consiliul Judeţean Călăraşi, iar cea de premiere, duminică, ora 9,00, la Centru Cultural Judeţean Călăraşi. Evenimentul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi. AGERPRES