Universitatea Titu Maiorescu – la 20 de ani de la înfiinţare

nastase honoris 400x.jpgUniversitatea Titu Maiorescu a aniversat, joi, 20 de ani de la înfiinţare.
Alături de rectori, academicieni, profesori, studenţi, personalităţi ale vieţii publice şi politice primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a tăiat panglica inaugurală a noii clădiri al Univeristăţii, o clădire la standarde europene, ultramodernă, cu vaste spaţii de învăţământ, dotate cu echipamente de ultimă generaţie.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, cu acelaşi prilej, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Senatului Universităţii Titu Maiorescu şi, din partea rectorului Univeristăţii, Diploma jubiliară a acestei instituţii.


În alocuţiunea sa, rectorul Universităţii Titu Maiorescu, prof. univ. dr. Iosif R. Urs a subliniat importanţa existenţei unui învăţământ de calitate în România şi a precizat că îşi propune dezvoltarea, în continuare a instituţiei astfel încât aceasta să ajungă în topul celor mai bune universităţi din România dar şi din spaţiul european al învăţământului superior ”Aniversarea a 20 de ani de existenţă a Universităţii Titu Maiorescu reprezintă pentru noi un jubileu academic, dar şi o provocare pentru viitor. Suntem o universitate care s-a impus, la nivelul învăţământului superior din România, ca o instituţie a seriozităţii, calităţii şi eficienţei. Miza majoră a învăţământului superior desfăşurat sub egida Universităţii Titu Maiorescu o constituie educaţia de calitate europeană şi integrarea absolvenţilor noştri pe piaţa muncii”, a spus rectorul UTM.


El a adăugat că rezultatele obţinute de studenţii universităţii sunt foarte bune, argumentând că rata inserţiei profesionale a absolvenţilor ”maiorescieni” este una ridicată. ”Prin programele de studiu, calitatea educaţiei, calificarea absolvenţilor şi integrarea lor pe piaţa muncii, probăm că suntem o Universitate adevărată, în sensul european al cuvântului. Aniversarea universităţii la 20 de ani este un eveniment care celebrează o realitate instituţională, în continuă evoluţie, pune în prim-plan calitatea şi valorile autentice. De aceea, un moment important al acestor manifestări îl reprezintă decernarea Diplomei de Doctor Honoris Causa profesorului universitar Adrian Năstase, personalitate de excepţie a învăţământului superior şi a politicii româneşti”, a spus Rus.


În cadrul ceremoniei trei studenţi, cei mai merituoşi, care au fost admişi cu cele mai mari medii în cadrul Universităţii au primit carnetele de studenţi de la rectorul Rus iar alţi trei foşti studenţi au primit diplome pentru merite profesionale. Tot în cadrul ceremoniei au fost prezentate mesajele de felicitare adresate universităţii de către universităţi din ţară şi străinătate. AGERPRES