Oportunităţi de promovare în cadrul proiectului “Tinerii împotriva violenţei”

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Agenţia OSC (“Oameni şi Companii”), Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi Organizaţia „Salvaţi Copiii”, vă prezintă proiectul “Tinerii împotriva violenţei” şi vă propun în cele ce urmează, prezentarea succintă a două dintre instrumentele de comunicare ce pot fi folosite pentru promovarea activităţilor de prevenire şi combatere a violenţei şcolare: site-ul proiectului „Tinerii împotriva violenţei” şi serviciul de trimitere a comunicatelor de presă, “Comunicom”.


Cele două instrumente creează pentru instituţiile din domeniul educaţiei, oportunităţi complexe de comunicare şi de promovare la nivelul publicului larg, dar şi de informare, schimb de experienţă şi nu în ultimul rând, de actualizare profesională, prin facilitarea relaţionării în interiorul publicurilor specializate. Agenţia “Oameni şi Companii” sprijină astfel dezvoltarea comunicării directe active, un concept care stă la baza tuturor produselor şi serviciilor sale – de la cele focalizate pe anumite teme de proiect, până la cele care oferă o viziune de ansamblu, cum ar fi portalul EduManager.ro, – unul dintre principalele repere în informarea pe domeniul educaţiei.

În continuare, vă invităm să parcurgem împreună cele mai importante precizări privind instrumentele de comunicare propuse, pentru a maximiza rezultatele ce pot fi obţinute prin integrarea lor în activitatea curentă a instituţiilor din domeniul educaţiei.

1. Site-ul “Tinerii împotriva violenţei” – http://tineriimpotrivaviolentei.edumanager.ro/, construit pe platforma www.edumanager.ro/ – oferă un cadru de discuţie specializat, privind demersurile de prevenire şi combatere a violenţei şcolare, contribuind astfel la difuzarea exemplelor de bune practici şi la includerea lor în activitatea curentă a instituţiilor din domeniul educaţiei.

Informaţiile pe care doriţi să le promovaţi pe site-ul proiectului “Tinerii împotriva violenţei” vor fi mai accesibile publicului larg, dacă instituţia dumneavoastră şi eventual partenerii implicaţi în demersurile pe care le-aţi derulat pentru prevenirea şi combaterea violenţei şcolare, au posibilitatea să posteze pe propria pagină web, un link către site-ul proiectului. Pentru aceasta, este de ajuns ca administratorul dumneavoastră de site să solicite sigla oficială a proiectului “Tinerii împotriva violenţei”, la adresa ramona.pirlac@osc.ro.

2. Servicul „Comunicom” este una dintre cele mai dinamice oportunităţi de promovare, oferită în cadrul proiectului „Tinerii împotriva violenţei”, de către Agenţia OSC. Este un concept dezvoltat pentru a răspunde la nevoile organizaţionale de comunicare pe plan extern, prin facilitarea livrării comunicatelor de presă către toate instituţiile de presă din România, înscrise în baza de date permanent actualizată. Serviciul eficientizează fluxul de comunicare, informare şi promovare a organizaţiilor, întrucât foloseşte un canal direct de comunicare cu presa şi asigură trimiterea rapidă a comunicatului către un pol complex de receptori (redacţii de presă scrisă, audio – vizuală, online etc.).

Această oportunitate de promovare poate fi accesată gratuit în cadrul proiectului “Tinerii împotriva violenţei”, de către instituţiile de învăţământ, inspectoratele şcolare judeţene, centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională sau instituţiile de formare. Organizaţiile pot trimite gratuit comunicate de presă, pentru a promova exemple de bune practici în prevenirea şi combaterea violenţei şcolare, pentru a populariza rezultatele unor studii de cercetare în acest domeniu sau pentru a clarifica, atunci când este nevoie, aspecte referitoare la incidente grave de violenţă şcolară, ce impun informarea rapidă şi corectă a opiniei publice.

Pentru a trimite efectiv comunicatul de presă prin serviciul „Comunicom”, organizaţiile trebuie doar să transmită către Agenţia OSC, la adresa ramona.pirlac@osc.ro, un email prin care se solicită crearea unui cont pentru serviciul sus amintit. Veţi primi un user şi parolă şi veţi fi informaţi cu privire la paşii pe care trebuie să îi urmaţi.