Concurs naţional “Împreună putem schimba lumea”

Colegiul Tehnic Buzău lansează ce-a de a patra ediţie a Concursului Naţional de Mediu “Împreună putem schimba lumea”. Declinul ecosistemelor reprezintă motivul pentru care anul 2010 a fost declarat Anul Internațional al Biodiversității, iar anul 2011 Anul Internațional al Pădurii ceea ce a determinat ca activitatea acestui concurs să fie legată de aceste aspecte și să se desfășoare pe întreg anul școlar.

Activitățile proiectului se vor desfășura pe baza evenimentelor din calendarul ecologic. Activitățile proiectului: 1. Conservarea biodiversității 2. Eco – Mărțișor 3. Pădurea și miracolele ei 4. Anul 2011, fiind Anul Internațional al Voluntariatului, elevii din județul Buzău sunt chemați să participe la activități ce se vor desfșășura cu ocazia Lunii pădurii (15 martie-15 aprilie) și a Zilei Mondiale a Pământului (22 aprilie), respectiv activități de plantare puieți, colectare deșeuri și ecologizare pădurea Spătaru și pădurea Crâng. 5. Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, elevii și cadrele didactice din Buzău pot participa la o Eco-paradă a modei și la realizarea de fluturași cu mesaje ecologice. Activitatea se va desfășura pe data de 3 iunie 2011.

1. Înscrierea participanților.

Înscrierile se vor face prin e-mail la adresa – concursmediu@yahoo.com prin trimiterea formularului de inscriere până la data de 25 februarie 2011



2. Trimiterea lucrărilor

Lucrările vor fi transmise astfel:


a). Prezentarea în format text a cadrelor didactice referitoare la Conservarea biodiversității se va trimite până la data de 25 februarie 2011 prin format electronic la adresa – concursmediu@yahoo.com.

b). Mărțișoarele și felicitările pentru activtatea Eco-mărțișor se vor trimite prin poştă (Colegiul Tehnic, Aleea Industriilor, nr. 5, Buzău, cod 120224) până la data de 25 februarie 2011.

c). Lucrările elevilor pentru activtatea Pădurea și miracolele ei se vor trimite până la data de 30 aprilie 2011, astfel:


– creațiile literare și jurnalele de călătorie (articole jurnalistice) se pot trimite prin e-mail la adresa – concursmediu@yahoo.com

– creațiile artistice se vor trimite prin poştă (Colegiul Tehnic, Aleea Industriilor, nr. 5, Buzău, cod 120224), deoarece ele vor constitui și materiale pentru organizarea unei expoziții la Biblioteca Județeană Buzău la data de 23 mai 2011 cu ocazia Zilei Internaționale a Diversității Biologice, respectiv 22 mai.



Pentru fiecare secțiune se vor acorda premii şi menţiuni.

Lucrările premiate ale elevilor vor fi publicate în numărul 4 al revistei “Foaia verde”, iar lucrările cadrelor didactice vor fi publicate în volumul Conservarea biodiversității.


3.Pentru participarea la Eco-paradă a modei se vor trimite înscrieri până la data de 15 mai 2011.

Taxa de participare este de 30 RON și se va trimite prin mandat poștal la adresa: Magdalena Coman, Str. Armoniei, nr. 5, Buzău, cod 120036. Elevii nu plătesc taxă. Cadrele didactice participante vor primi diplomele, revista „Foaia verde” și volumul „Conservarea biodiversității” până la data de 30 iunie 2011.



Relaţii suplimentare se pot obţine de la profesorii organizatori, respectiv: prof. Magdalena Coman magda_coman@yahoo.com, Moise Daniela, medianu_daniela@yahoo.com, Rîmniceanu Adriana, adriarim@yahoo.com.