Inovaţii tehnologice la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

univ_cuza_is.jpgPeste 20 de creaţii ştiinţifice şi tehnologice de ultimă oră vor fi prezentate, vineri, de reprezentanţii Facultăţii de Informatică a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în parteneriat cu firma de training şi consultanţă “Intelinvest Consulting”, în Sala Paşilor Pierduţi şi Aula Eminescu din Palatul Universitar de la Copou. Rectorul UAIC din Iaşi, Vasile Işan, a declarat, miercuri, că prin acest eveniment doreşte să creeze o punte cu mediul de afaceri.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai mediului de afaceri românesc, dar şi ai altor unităţi de cercetare universitară.

Potrivit sursei, evenimentul “Bring IT on” va aduce în faţa investitorilor inovaţii tehnologice care îi pot sprijini pentru a-şi conduce mai bine activităţile şi a le face mai competitive, dar şi idei de investiţii cu un potenţial ridicat de atractivitate de piaţă. “Toate cele 22 de proiecte din cadrul workshopului au o largă aplicabilitate interdisciplinară. Printre acestea se numără realizarea unui Avatar uman expresiv, care are la bază un model care simulează muşchii feţei şi schimbarea tensiunii acestora în ritmul vorbirii. O altă aplicaţie realizează analiza discursului politic, oferind o posibilitate rapidă şi precisă de a evalua componenta subiectivă cuprinsă în limbajul politic”, a precizat Işan. AGERPRES