Vâlcea: Centrul Şcolar pentru copii cu dizabilităţi reabilitat prin fonduri europene

Centrul şcolar pentru copii cu dizabilităţi din judeţul Vâlcea va fi modernizat pe baza unui grant european în valoare de 10.986.624 lei, a declarat vineri preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea.

“Este singura unitate de acest profil pentru copii cu probleme din judeţul Vâlcea şi care necesita de urgenţă o reabilitare. Dincolo de declaraţii sociale şi lamentaţii trebuie să existe faptele iar acest Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni, aşa cum se numeşte are de departe grijă de copii pe care natura i-a defavorizat din păcate. Atunci noi suntem obligaţi să fim mai mult decât oameni”, a precizat Ion Câlea.

Proiectul are următoarele etape – lucrări de consolidare şi modernizarea corpului de clădire existentă (suprafaţă desfăşurată 1974 metri pătraţi); lucrări de extindere a centrului şcolar cu un corp nou de clădire cu funcţiunea internat, cu suprafaţa construită de 760 mp şi suprafaţă desfăşurată de 1.745 mp cu instalaţii aferente; modernizarea a 1.973 mp spaţii verzi de recreaţie din curtea şcolii şi 1.065 metri pătraţi – teren de sport existent; echipamentele de specialitate achiziţionate: 68 softuri şi 195 echipamente. Valoarea proiectului este de 10.986.624 lei, reprezentând costuri eligibile, costuri neeligibile şi TVA.


Valoarea totală eligibilă este de 8.463.330,00 lei, din care 8.289.831,73 lei – asistenţă nerambursabilă prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi 173.498,27 lei – contribuţia locală din partea Consiliului Judeţean la cheltuielile eligibile. La Centrul şcolar învaţă peste 250 de copii din judeţul Vâlcea care au probleme mintale şi asociate, tulburări din spectrul autismului. AGERPRES