Cataloage electronice la Inspectoratul Şcolar Galaţi

catalog vitual.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi beneficiază de un proiect cu finanţare europeană pentru dezvoltarea resurselor umane, care implică şi realizarea unui catalog electronic, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful ISJ, Doruleţ Resmeriţă.

Potrivit inspectorului şcolar general, acest sistem va veni atât în sprijinul inspectorilor care vor putea verifica de la distanţă cataloagele fiecărei şcoli, cât şi în sprijinul părinţilor care vor primi periodic prin email date privind situaţia şcolară a copiilor în ceea ce priveşte notele şi absenţele.

”Proiectul are un buget de cinci milioane euro, contractul de finanţare s-a semnat la sfârşitul lunii noiembrie, iar conferinţa de lansare va fi în ianuarie. Este un proiect de care beneficiază în primul rând profesorii şi personalul didactic auxiliar în ceea ce înseamnă formare pe dezvoltarea resurselor umane, dar şi elevii şi părinţii, pentru că prin acest proiect finanţăm dezvoltarea unui catalog informatic şi, totodată, notele vor fi trecute în acest catalog. Părinţii la sfârşitul fiecărei luni vor putea primi un raport prin email privind absenţele copiilor şi notele. În acest mod considerăm că vom avea două avantaje: monitorizăm fără să deplasăm inspectorii, un aspect foarte important în evaluarea activităţii cadrelor didactice, şi, totodată, prevenim abandonul şcolar sau alte aspecte negative printr-o relaţie mai bună între şcoală şi părinţi”, a explicat Doruleţ Resmeriţă.


Inspectorul şcolar general a spus că în primul semestru al anului viitor se va pune la punct partea de soft şi alte aspecte tehnice pentru realizarea catalogului, în vacanţa de vară se vor introduce datele celor aproximativ 96.000 de elevi, iar la începutul lunii septembrie va fi finalizat. Proiectul implică şi organizarea de cursuri de management educaţional şi cursuri de formare pe discipline pentru profesorii gălăţeni şi are o durată de trei ani. AGERPRES