Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău a găzduit Campionatele Naţionale Universitare de Atletism pe teren acoperit

atletism 2.jpgÎn perioada 21-23 ianuarie 2011, Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii din cadrul Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău, a organizat cea de a XVI-a ediţie a Campionatelor Nationale Universitare de Atletism pe teren acoperit.

La startul competiţei s-au prezentat 180 de studenţi, reprezentând 22 de centre universitare. După desfăşurarea probelor de concurs, primul loc a fost ocupat de către Universitatea “Valahia” din Târgovişte, cu un număr de 13 medalii. Podiumul a fost completat de către Universitatea “Babes Bolyai” din Cluj – Napoca, cu un număr de 10 medalii şi Universitatea “Spiru Haret” din Bucureşti, cu 8 medalii.

În cadrul întrecerilor s-au înregistrat 3 noi recorduri naţionale universitare prin Elena Mirela Lavric de la Universitatea “A.I. Cuza” din Iaşi, în proba de 400 metri plat (56,15 sec.), Cristina Vasiloiu de la Universitatea “Valahia” din Târgovişte în proba de 1500 metri (4:27.56) şi Levente Zsolt Kecskes de la Universitatea “Babes Bolyai” din Cluj – Napoca în proba de săritura cu prăjina (4.70m). Recordul competiţiei în proba de 60 metri plat a fost egalat de către Andreea Ogrăzeanu de la Universitatea “Valahia” din Târgovişte (7,50 sec).