ZIUA DEDICATA PREZENTARII STUDIILOR ÎN LIMBA FRANCEZA LA UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN TIMIŞOARA

Departamentul de Comunicare şi Limbi Străine al Universităţii Politehnice din Timişoara vă invită să participaţi în data de 28 ianuarie la prezentarea formărilor în limba franceză din cadrul Universităţii Politehnica şi al Univesităţii de Vest din Timişoara.

Acest eveniment va oferi şi prilejul de a face cunoscute posibilităţile de a urma studii în Franţa, sistemul de burse al guvernului francez, soluţiile complementare de finanţare a formărilor în Franţa şi va permite în acelaşi timp descoperirea vieţii asociative din universitate.

În cadrul programului veţi putea regăsi pe lângă prezentările formărilor în limba franceză din cadrul celor două universităţi şi informaţii despre certificările internaţionale în limba franceză, dar veţi putea lua parte şi la atelierele ludice propuse de organizatori.


Acest eveniment se adresează elevilor de liceu din clasele a XI-a şi a XII-a şi, pentru a-i încuraja să fie prezenţi în număr cât mai mare, întreaga zi va fi organizată în jurul atelierelor interactive: elevii vor putea încerca traducerea consecutivă sau simultană (cu căşti şi cabină de traducere), vor descoperi ce presupune un curs de economie în limba franceză, efectuarea studiilor în limba franceză, vor putea consulta subiecte de DELF, şi li se va oferi ocazia de a experimenta improvizaţia teatrală şi de a cunoaşte activităţile propuse de Asociaţia Studenţilor Francofoni Hexagone din cadrul Universităţii de Vest.


După servirea prânzului, se va organiza o vizită la Centrul Cultural Francez, unde le vor fi prezentate elevilor activităţile departamentului de cursuri şi ale mediatecii. Ziua se va încheia după ora 16.30, cu o seară de karaoke şi discotecă la Clubul studenţilor. Pe scurt, o descoperire a vieţii universitare, o imagine concretă despre ceea ce ar putea însemna studiile şi viaţa de student.