Mii de cadre didactice din Vaslui au câştigat procesele intentate şcolilor

Aproximativ 3.500 de cadre didactice din judeţul Vaslui care au dat în judecată anul trecut şcolile în care activează au câştigat procesele şi acum trebuie să li se restituie procentul de 25% care a fost tăiat din indemnizaţia de concediu de odihnă aferentă lunilor iulie şi august 2010.
Procesele au fost intentate şcolilor la Tribunalul Vaslui de către sindicatele din învăţământ din zona municipiilor Bârlad şi Huşi. ‘Instanţa de judecată a dat câştig de cauză în favoarea Sindicatului Liber Huşi şi Sindicatului Tutova Bârlad.

La cele două sindicate sunt arondate peste 3.500 de cadre didactice iar acestea urmează să-şi primească înapoi cei 25% reţinuţi din indemnizaţia de concediu de odihnă aferentă lunilor iulie şi august 2010. Sunt sentinţe normale, la care ne aşteptam, având în vedere că până acum instanţele de judecată ne-au dat câştigat de cauză de fiecare dată când a fost vorba de drepturi salariale’, a declarat miercuri pentru AGERPRES Mircea Marinescu, preşedintele Sindicatului ‘Tutova’ Bârlad. Sentinţa dată de Tribunalul Vaslui nu este irevocabilă iar conducerile şcolilor date în judecată pentru recuperarea banilor o pot ataca prin recurs. AGERPRES