Deputatul Mircia Giurgiu cere modificarea Legii Educaţiei pentru profesorii nevăzători

Deputatul PDL Mircia Giurgiu solicită ca Legea Educaţiei să fie modificată, pentru a putea fi incluşi în prevederile ei şi profesorii preparatori nevăzători, o categorie care a fost uitată şi care poate fi grav afectată din acest motiv.

Mircia Giurgiu a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, că profesorii preparatori nevăzători riscă să nu mai poată fi angajaţi la începutul anului şcolar viitor, în condiţiile noii Legi a Educaţiei.

‘Legea Educaţiei i-a uitat pe profesorii preparatori nevăzători, care nu au mai fost incluşi în actul normativ, astfel încât ei riscă să nu mai poată fi angajaţi în sistemul de învăţământ. Pentru a fi rezolvată cât mai repede problema, cer modificarea Legii Educaţiei printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, care să fie finalizată până la 30 iunie, pentru a intra în vigoare din toamnă, la începutul noului an şcolar’, a menţionat Mircia Giurgiu.

La rândul său, directorul adjunct al Liceului pentru deficienţi de vedere din Cluj-Napoca, Silviu Banda, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de această omisiune. ‘Ne nemulţumeşte omisiunea gravă din Legea Educaţiei, anume absenţa din lege, din statutul cadrelor didactice, a unei categorii distincte, cea a profesorilor preparatori nevăzători, posturi create special pentru absolvenţi de învăţământ superior. Este vorba de circa 40 de astfel de profesori la nivel naţional care riscă să nu mai poată fi încadraţi în şcolile speciale’, a afirmat Silviu Banda.AGERPRES