Sute de tineri au fost interesaţi de ofertele de la “European Education Fair”

tg cluj.jpgPeste 500 de tineri interesaţi de ofertele celor 25 de instituţii de învăţământ superior şi preuniversitar de pe continent au vizitat, joi, “European Education Fair”, care se desfăşoară la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. În cadrul târgului au avut loc şi patru seminarii interactive, primul, în limba engleză, intitulat “Succes Starts with International English Language Testing System (IELTS)”, moderat de Monica Marta, expert Cambridge ESOL (Exams Seminar Presenter and Oral Examiner), bucurându-se de interesul vizitatorilor.

Cel de-al doilea atelier de lucru – “Drumul către studiile în străinătate” – a prilejuit expunerea motivelor care determină tinerii să aleagă educaţia peste hotare, modalitatea în care aceştia pot ajunge să studieze în universităţi de renume, dar şi motivele pentru a reveni în România la încheierea perioadei de studii.

Printre vorbitori s-au numărat mai mulţi tineri care se află sau au încheiat studii în străinătate. Ei au prezentat obstacolele inerente parcurgerii acestui drum, dar şi paşii ce trebuie făcuţi pentru a obţine rezultatele dorite. Printre avantajele studiilor în străinătate au fost evidenţiate accesul la biblioteci şi laboratoare de ultimă generaţie, metodele de studii inovative, bazate pe proiecte şi lucru în echipă, un curriculum ce îmbină teoria cu practica, posibilităţile crescute de a obţine un loc de muncă, studiile adaptate prezentului ce creează fundamentele unei cariere de succes, atenţia acordată absolut fiecărui student de către cadrele didactice dedicate şi cu mulţi ani de experienţă în domeniul în care predau.

Un alt atelier de lucru, moderat de prof. univ. Anthony Lewis Brooks de la Universitatea Aalborg din Danemarca, a prezentat, pentru mulţi dintre tinerii interesaţi, aspecte generale ale
studiilor din această ţară nordică, cu campusurile disponibile, în special Campusul Esbjerg, care oferă un program de studii exclusiv în limba engleză şi o mare flexibilitate în alegerea cursurilor. Şi seminarul interactiv dedicat “Managementului conflictului”, condus de formatorul Oana Ghimbuluţ de la Consultplus, a avut audienţă. Oana Ghimbuluţ a abordat situaţii concrete de gestionare a conflictelor apărute în diverse împrejurări ale vieţii, dar mai ales într-un context organizaţional. Tema seminarului a vizat, în special, atragerea cât mai multor tineri care doresc să îşi perfecţioneze abilităţile în managementul conflictului, pentru a dezvolta, în plan profesional, relaţii armonioase şi benefice unui colectiv de muncă.


“European Education Fair” va avea şi o ediţie în Capitală, sâmbătă şi duminică, la Hotelul Athenee Palace Hilton. În prefaţa evenimentului de la Bucureşti, vineri, 25 februarie, se va desfăşura “Holland day”, la Reşedinţa Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos. Participarea este liberă, condiţionată de înscrierea prealabilă pe site-ul manifestării, a declarat, pentru AGERPRES, Paula Pascu de la International Education Center (IEC), instituţie organizatoare a târgului de la Cluj-Napoca. De asemenea, luni, 28 februarie, va avea loc “Danish Day”, la Hotelul Athenee Palace Hilton, eveniment dedicat prezentării ofertei de studii universitare daneze.

Pentru a facilita procedura de admitere pentru cei deja decişi să-şi continue studiile de licenţă sau master în Danemarca, organizatorii oferă posibilitatea studenţilor să se înscrie pe loc, urmând ca în aceeaşi zi să susţină testul de limbă engleză şi să fie intervievaţi de reprezentanţii VIA University, Aalborg University, Roskilde Business College şi Zealand Institute of Business And Technology. Şi în acest caz participarea este gratuită, dar condiţionată de înscrierea în prealabil pe site-ul www.danish-day.com, a spus Paula Pascu. International Education Center România care este o organizaţie neguvernamentală, activă în domeniul educaţional din anul 2001, ce are ca misiune promovarea mobilităţii educaţionale pentru elevi, studenţi şi absolvenţi de studii superioare. AGERPRES