Elevi pasionaţi de robotică s-au reunit la Orşova

O reuniune de lucru stabilită în cadrul Programului de parteneriat Leonardo da Vinci, dedicată proiectului privind realizarea unui braţ robotic telecomandat (Remote Controlled Arm Project), s-a deschis luni, la Orşova, participanţii fiind de la licee tehnice din Franţa, Polonia, Turcia şi România. Prof. Mihai Agape, coordonator al grupului de elevi români, a declarat că reuniunea va dura până pe 11 martie, timp în care tinerii vor pune la punct modul de proiectare şi realizare a braţului robotic cu telecomandă.

“Grupul nostru a propus o combinaţie inventivă pentru realizarea antebraţului robotic, iar cel din Polonia alta pentru degete. Concret, partea română va proiecta şi va realiza un controler al braţului”, a spus prof. Mihai Agape.

Potrivit acestuia, participanţii la reuniune vor lua parte şi la Simpozionul Internaţional de Robotică ce se va desfăşura tot la Orşova în 9 martie şi la Concursul Internaţional de Robotică ROBOTOR care va avea loc în 10 şi 11 martie, urmând să vină în România alte circa 20 de echipaje. Prezent la eveniment, primarul Orşovei, Constantin Brăgaru, a declarat că este o onoare pentru municipiu să participe la realizarea unui proiect care cere inteligenţă, abilitate şi multe cunoştinţe în domeniul roboţilor.


“Este un privilegiu – şi asta o datorăm unor elevi deosebiţi – ca numele oraşului nostru să intre în circuitul cercetării ştiinţifice europene. Proiectul Remote Controlled Arm Project va aduce faimă aşezării noastre”, a spus Constantin Brăgaru.AGERPRES