Studenţii lansează un proiect privind tinerii imigranţi români

Organizaţia Studenţilor din Facultatea de Transport din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti , membră a Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, va lansa luni proiectul “Europe Sweet Europe – Our Home”.

Acesta are ca scop schimbarea percepţiei asupra tinerilor imigranţi români în Europa în rândul locuitorilor tineri din ţările pe teritoriul cărora trăiesc cele mai numeroase comunităţi de români.

“Proiectul finanţat de Comisia Europeană, prin intermediul programului Tineret în Acţiune se va desfăşura în Bucureşti, între 7 şi 14 martie, cu participarea a 25 de tineri provenind din Italia, Spania, Franţa, Irlanda de Nord şi România. Timp de 7 zile, aceşti tineri vor experimenta diversitatea şi dialogul intercultural, având oportunitatea de a dezbate una dintre cele mai importante provocări la nivel mondial – migraţia, în strânsă legătura cu discriminarea, prejudecată şi excluderea socială”, a declarat liderul UNSR Ioan Poenaru.


Prin modulele de educaţie non-formală, bazate pe animaţii sociale şi culturale, jocuri de rol, seri interculturale şi ateliere creative, proiectul este conceput pentru a avea un puternic impact pozitiv asupra tinerilor participanţi la nivelul percepţiilor şi atitudinilor privind tinerii imigranţi români. OST reprezintă aproximativ 2500 de studenţi ai Universităţii Politehnica, având 50 de membri activi şi aproximativ 200 de voluntari. AGERPRES