Cursuri pentru copii şi profesori, de promovare a unui stil de viaţă sănătos

fructe.jpgUn număr de 600 de copii şi 1.000 de profesori şi angajaţi ai administraţiei publice locale din municipiul Bucureşti vor participa, timp de 20 de zile, la cursurile de promovare a unui stil de viaţă sănătos prin alimentaţie şi mişcare, anunţă marţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.
Primele cursuri, la care vor participa 40 de copii cu vârsta cuprinsă între 10 – 14 ani, de la mai multe şcoli din Capitală, în cadrul parteneriatului cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi doar pe baza acordului părinţilor, sunt organizate miercuri la Golden Tulip Hotel.

La finalul acestora, organizatorii vor înmâna diplome, şorţul de bucătar şi vor fi prezentate materialele informative ale campaniei în cadrul căreia se înscrie evenimentul, “1-2-3 – Let’s go! – Promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru copiii din Bucureşti”, co-finanţată prin Programul Mecanismului Financiar EEA – Granturi EEA şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit DGASMB, campaniei de promovare a unui stil de viaţă sănătos pentru copiii din Bucureşti li se alătură şi cele cinci cantine de ajutor social ale municipalităţii Capitalei, ai căror beneficiari, în proporţie de 60% sunt copii cu vârsta între 6-18 ani. Primul pas în schimbarea opticii nutriţionale la nivelul acestor servicii sociale a fost alcătuirea unui meniu corespunzător piramidei nutriţionale pentru zilele de miercuri şi joi, cu încadrarea în limita alocaţiei zilnice de hrană de 8 lei pe zi, mai precizează DGASMB. AGERPRES