Suceava: protest spontan al dascălilor faţă de neplata integrală a salariilor

Dascălii suceveni s-au manifestat, joi după amiază, printr-un protest spontan în faţa Consiliului Judeţean şi a Prefecturii Suceava, nemulţumiţi faţă de neplata integrală a salariilor. Peste 200 de cadre didactice din mai multe şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi din localităţi limitrofe, au venit cu pancarte improvizate din cutii de carton pe care era scris ”Boc, să-ţi asumi răspunderea doar pentru familia ta!”, ”Afară cu hoţii de la noi din ţară”, ‘Băsescu, nu uita, România nu-i a ta!’ şi au cântat ‘Deşteaptă-te, române!’.

Protestul spontan vine la o zi după ce liderul judeţean al Sindicatului din Învăţământ ‘Spiru Haret’ Suceava, Constantin Cernica, a declarat că dascălii sunt ”foarte bulversaţi”, în condiţiile în care nicio şcoală din municipiul Suceava nu are suficienţi bani pentru salariile pe luna februarie.

O delegaţie a protestatarilor a fost primită de prefectul Sorin Arcadie Popescu, fără a se finaliza cu un rezultat favorabil, protestul încheindu-se după ce s-a stabilit ca până vineri să fie consultaţi membrii de sindicat din toate şcolile cu privire la declanşarea grevei generale. Potrivit lui Cernica, bugetul alocat pentru plata salariilor cadrelor didactice este insuficient până la sfârşitul anului, pentru tot judeţul, iar în aceste condiţii este posibil ca şi în alte şcoli, ce aparţin altor sindicate, să se strângă semnături pentru declanşarea grevei generale.AGERPRES